Ons sponsorprogramma in:
Sierra Leone

325

Kinderen in het programma

5

Scholen waar de kinderen opzitten

76,5%

Leeft onder de armoedegrens van $1,25 per dag

Over Sierra Leone

Sierra Leone kent een geschiedenis van slavernij. Duizenden slaven werden verscheept naar Amerika waar ze verkocht werden. Aan het begin van de 19e eeuw keerden velen terug en bouwden een bestaan op in Freetown, de hoofdstad van het land.

Tussen 1991 en 2002 woedde er een hevige burgeroorlog. Dit had tot gevolg dat een derde deel van de bevolking ontheemd werd en grote delen van het land zijn verwoest. De economische schade was enorm. Sierra Leone is op dit moment nog altijd herstellend van deze oorlog en is een van de armste landen ter wereld.

/ PARTNERORGANISATIE EFSL SIERRA LEONE

De partner

Onze partnerorganisatie EFSL steunt scholen en wil kinderen toegang geven tot christelijk onderwijs en medische zorg. Kinderen ontvangen daarnaast maaltijden en krijgen voorlichting over het belang van hygiëne. EFSL richt zich met name op twee groepen: meisjes en straatkinderen. Uit onderzoek blijkt dat meisjes hun onderwijs vaak niet afmaken. Zij vallen met name in de hogere klassen uit. EFSL stimuleert deze meisjes hun diploma te halen.
Straatkinderen is een lastig bereikbare doelgroep, daarom werkt EFSL samen met Street Child Sierra Leone. Ook ouders worden betrokken bij het onderwijs. Zij kunnen alfabetiseringslessen volgen en doen vrijwilligerswerk op de scholen. EFSL geeft daarnaast regelmatig trainingen aan leraren om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

‘Als de leraren niet gekwalificeerd zijn, kunnen ze ook geen goed onderwijs bieden. Nu de leraren beter les geven, zie ik dat kinderen vaker slagen voor hun toetsen. Het kind staat centraal, krijgt meer aandacht en de leraren passen hun lessen aan aan de leeftijd van de leerlingen.’
– Docent Mr. Kapu

/ SPONSORKINDEREN IN DIT LAND

Meer informatie

over het sponsorprogramma in dit land
sponsoreenkind@woordendaad.nl of 0183-611874

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring