Ons sponsorprogramma in:
Sierra Leone

972

Kinderen in het programma

14

Scholen waar de kinderen opzitten

76,5%

Leeft onder de armoedegrens van $1,25 per dag

Over Sierra Leone

Sierra Leone kent een geschiedenis van slavernij. Duizenden slaven werden verscheept naar Amerika waar ze verkocht werden. Aan het begin van de 19e eeuw keerden velen terug en bouwden een bestaan op in Freetown, de hoofdstad van het land.

Tussen 1991 en 2002 woedde er een hevige burgeroorlog. Dit had tot gevolg dat een derde deel van de bevolking ontheemd werd en grote delen van het land zijn verwoest. De economische schade was enorm. Sierra Leone is op dit moment nog altijd herstellend van deze oorlog en is een van de armste landen ter wereld.

/ PARTNERORGANISATIE CTF SIERRA LEONE

De partner

CTF steunt scholen en wil kinderen toegang geven tot christelijk onderwijs en medische zorg. In het land woedde het Ebola-virus, wat veel slachtoffers maakte. Veel kinderen zijn hierdoor (half)wees geworden. Sinds de uitbraak van het virus zijn veel kinderen angstig geworden voor ziekte. CTF begeleidt deze kinderen en leert hen voorzorgsmaatregelen te nemen. Op de scholen krijgen de kinderen voorlichting over het belang van hygiëne.

Leraren in Sierra Leonen hebben vaak geen opleiding gehad, en de klassen zijn groot. Er is weinig tot geen aandacht voor de ontwikkeling van het individuele kind. Daarom geeft CTF regelmatig trainingen aan leraren om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Ook op landelijk niveau zet CTF zich, samen met het International Network for Christian Education (INCE), in voor kwalitatief christelijk onderwijs.

‘Als de leraren niet gekwalificeerd zijn, kunnen ze ook geen goed onderwijs bieden. Nu de leraren beter les geven, zie ik dat kinderen vaker slagen voor hun toetsen. Het kind staat centraal, krijgt meer aandacht en de leraren passen hun lessen aan aan de leeftijd van de leerlingen.’
– Docent Mr. Kapu

/ SPONSORKINDEREN IN DIT LAND

Meer informatie

over het sponsorprogramma in dit land
sponsoreenkind@woordendaad.nl of 0183-611874

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring