Vier je binnenkort je verjaardag of komt er iemand langs? Lees dan snel door, want in dit Aan Tafel! bericht delen we twee leuke en lekkere hapjes voor op tafel. Perfect als je restjes groenten in huis hebt. En wat dacht je van dat potje tapenade dat al weken in de koelkast staat. Het is nog goed, maar wat maak je ermee?
Groentesnacks met dipsaus
Ingrediënten (4 pers)
Groenten: Paprika, komkommer, wortel, bleekselderij (net wat je in huis hebt)
Dipsaus: 2 el. mayonaise, 4 el. yoghurt, sap van een halve citroen, handje bieslook, peper en zout
Was de groentes en snij ze in dunne reepjes van ongeveer een halve cm dikte. Meng de mayonaise met de yoghurt en het sap van de citroen. Meng de bieslook door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Borrelhapjes met bladerdeeg
Ingrediënten
3 plakjes bladerdeeg en een halfvol potje tapenade
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Boetseer zodat je één langwerpige lap krijgt. Smeer de tapenade over het bladerdeeg. Rol de lap op aan de lange zijde zodat je mini rolletjes krijgt. Snij in plakjes. Bak in een voorverwarmde oven (200 graden) 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Eerder geproefd?
Was je op de Werelddag van Woord en Daad? Dan heb je de hapjes vast herkend. We hebben ze bij de Aan Tafel! stand laten proeven. Hier vind je een terugblik van de prachtige Werelddag!
Wil je meer inspiratie?
Schrijf je hier in voor de Aan Tafel! berichten met leuke tips en recepten over duurzaam voedsel en het tegengaan van voedselverspilling en draag jouw steentje bij aan een duurzamer wereld!