Er kwam een vraag binnen van iemand die regelmatig een restje rijst over heeft. Of we een recept hadden om daar iets lekker mee te maken. Rijstkoekjes of sushi zijn leuke opties. Maar vandaag delen we een heerlijk toetje naar Oud-Hollands recept. Rijstepap it is!
Hier komt het recept
Doe de gekookte rijst die je over hebt in een pan met een dikke bodem. Voeg daar melk, kaneel, steranijs, een vanillestokje met het eruit geschraapte merg en een snufje zout aan toe. (De verhouding is ongeveer 500 ml melk per 100 gram rijst)
Breng het voorzichtig aan de kook terwijl je regelmatig roert en laat het indikken. Wanneer het een dikte heeft die je lekker vindt, haal je de steranijs en het vanillestokje en kaneelstokje eruit.
Een tip om het extra lekker te maken: rasp wat sinaasappelschil eroverheen en serveer met honing.
Eet smakelijk!
Wil je meer inspiratie?
Schrijf je hier in voor de Aan Tafel! berichten met leuke tips en recepten over duurzaam voedsel en het tegengaan van voedselverspilling en draag jouw steentje bij aan een duurzamer wereld! Heb jij ook een vraag? Mail je vraag naar aantafel@woordendaad.nl en wie weet beantwoorden we die in een volgend bericht.