Zo’n twee jaar geleden startte Woord en Daad de Aan Tafel! campagne. Met als doel: bewustwording creëren om uiteindelijk minder voedsel te verspillen. En wat is er veel gebeurd! In dit allerlaatste Aan Tafel! bericht lees je dat allemaal nog eens terug.
Waarom tegen voedselverspilling?
Wereldwijd wordt een derde van al het voedsel verspild. Minder weggooien levert je 40 kilo voedsel per jaar op. Dat is beter voor het milieu, de portemonnee en voor mensen wereldwijd. Lees hier terug waarom Woord en Daad zich inzet tegen voedselverspilling en wat we wereldwijd doen.
Wat is er veel gebeurd!
De boodschap om minder voedsel te verspillen en te streven naar eerlijke verhoudingen wereldwijd is opgepakt door verschillende mensen en kanalen! Een greep uit alle activiteiten:
- Het Just Food evenement in Utrecht voor jongeren, in samenwerking met SGPJ, CDJA en PerspectieF met een lekkere maaltijd van gered voedsel, workshops en interactief debat met Tweede Kamerleden
- Een ambassadeursreis naar Burkina Faso en bijzondere ontmoeting met boerin Safoura Maiga
- De Aan Tafel! challenge waarbij meer dan 60 teams door heel Nederland een week lang geen voedsel hebben verspild en via whatsappgroepen heel veel tips hebben gedeeld
- Het lespakket “Aan Tafel: Eerlijk over Eten” dat is geschreven door PABO studenten van Driestar Educatief en inmiddels op tientallen basisscholen is gebruikt. Ideetje voor bij jullie op school?
- Het tijdschrift FIER over eerlijk en duurzaam voedsel met prachtige vormgeving en veel recepten, columns en inspirerende verhalen
- Presentaties en workshops door het hele land, bijvoorbeeld “koken met kliekjes”
- En natuurlijk een dosis inspiratie en tips via de tweewekelijkse Aan Tafel! berichten, die hier allemaal terug te lezen zijn.
Iedereen die betrokken is geweest bij de Aan Tafel! campagne, heel hartelijk bedankt!
Wil je meer inspiratie?
De voorbereidingen voor nieuwe bewustwordingscampagnes zijn alweer in gang gezet. We willen je in de toekomst ook graag benaderen met leuke tips, verhalen en inspiratie over de link tussen ons leven in Nederland en de levens van mensen in ontwikkelingslanden. Ontvang je deze berichten in je mailbox en wil je liever niet meer benaderd worden? Schrijf je dan onderaan de mail uit.