Binnenstebuiten voor jongeren

Gastles en toffe challenge

Mooie spullen, daar houden we allemaal wel van! Maar waar komen al die spullen eigenlijk vandaan? Hoe wordt het geproduceerd en door wie? En hoe maak je daarin keuzes om goed met de schepping en met mensen wereldwijd om te gaan? We nemen met onze nieuwe bewustwordingscampagne ‘Binnenstebuiten! – een frisse kijk op spullen’ een duik in de impact van onze producten en willen docenten en leerlingen inspireren om bewustere keuzes te maken in de winkel en webshop. Doe ook mee!

Wereldwijd merken we dat aandacht voor eerlijker prijzen, respectvolle handel en zorg voor de natuur broodnodig zijn. Geef deze week – of later in het jaar – ‘Binnenstebuiten! – een frisse kijk op spullen’ een plek in het onderwijs. Denk aan een gastles of een toffe challenge

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op via lekkerduurzaam@woordendaad.nl.

Vraag een gastles aan

…. en geef duurzaam leven een plek in het onderwijs!

Mooie spullen, daar houden we allemaal wel van! Maar waar komen al die spullen eigenlijk vandaan? Hoe wordt het geproduceerd en door wie? En hoe maak je daarin keuzes om goed met de schepping en met mensen wereldwijd om te gaan?

Vraag eens een gastles aan! Een van onze enthousiaste voorlichters komt graag langs om actief met leerlingen na te denken over hun leefstijl, plek en verantwoordelijkheid op deze wereld. Interesse? Vul het formulier in of neem contact op via voorlichting@woordendaad.nl / 0183 611 800 om een geschikt moment af te spreken.

Aanvragen gastles: Binnenstebuiten!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring

Hoe duurzaam leef jij? Doe mee met de challenge

… en maak kans op een pakket Tony’s Chocolonely voor de hele klas!

Leerlingen kunnen tot uiterlijk 30 april 2022 meedoen aan een toffe challenge. Dit kan zowel klassikaal of individueel. Tip: download de flyer en geef deze een mooie plek binnen de school.

Ontdek waar je spullen vandaan komen en hoe jij bewuster kunt kopen! Ontwerp jij een gebruiksvoorwerp uit ‘waardeloos’ materiaal? Laat het zien en win!

Hoe werkt het?

  1. Uitleg ontwerpwedstrijd ‘waardeloos materiaal’

    Ontwerptalent gezocht > Weet jij ‘waardeloos’ materiaal te transformeren in een nieuw gebruiksvoorwerp? Dan hebben wij een challenge voor jou!

    Intro:

    In onze maatschappij kopen we veel nieuw, liggen spullen ongebruikt in onze kast en gooien we gemakkelijk dingen weg. Ook als spullen nog lang niet kapot of ver­sleten zijn. Maar, we recyclen ook en zien hoe gebruikte spullen een tweede leven kunnen krijgen! Die beweging van hergebruik en het tegengaan van afval willen we vanuit Woord en Daad stimuleren met onze campagne Binnenstebuiten! – Een frisse kijk op spullen. Waarom? Omdat we zien wat de impact is van onze roofbouw op Gods schepping en hoe het mensen in onze projecten meedogenloos raakt.

    En dus stropen we onze mouwen op! Jij ook? Intro:

    1. Met deze challenge verzamel je als klas gebruikte materialen en ‘rommel’. Denk hierbij aan spullen waar je niks meer mee doet en/of die je anders zou weggooien.
    2. Brainstorm vervolgens met jouw klas/groep over een functioneel gebruiksvoorwerp dat jullie met behulp van de beschikbare materialen kunnen ontwerpen. Jullie ontwerp kan een gadget zijn, een gebruiksvoorwerp voor in huis, een muziekinstrument en ga zo maar door. Alles mag, zolang het functioneel is.
    3. Is jullie ontwerp af? Presenteer je ontwerp uiterlijk 30 april 2022 – live of in een video – aan de jury. De jury let in de beoordeling op originaliteit, design en functionaliteit. Wij publiceren alle duurzame ontwerpen op woordendaad.nl/binnenstebuiten.

    Na de presentaties verzorgen wij in jouw klas graag onze ‘Ontspullen workshop’. We nemen jullie mee naar de leefwereld van mensen in onze projecten en inspireren je klas om duurzaam met spullen om te gaan. De winnaar van de challenge ontvangt daarnaast een (h)eerlijk Tony Chocolonely pakket en een aantal toffe Woord en Daad items.

    Meld je klas aan via woordendaad.nl/binnenstebuiten. Samen lekker duurzaam!

Binnenstebuiten!

Mooie spullen, daar houden we allemaal wel van! Maar waar komen die spullen eigenlijk vandaan? Hebben we al die spullen in onze kast eigenlijk wel nodig? En hoe maak je daarin keuzes om goed met de schepping en met mensen wereldwijd om te gaan?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring