Binnenstebuiten! Een frisse kijk op spullen

Spullen, spullen, nog meer spullen. Daar kun je nooit genoeg van hebben, toch? Het geeft je zo’n lekker geluksgevoel. Of, niet altijd? Woord en Daad start een nieuwe bewustwordingscampagne: Binnenstebuiten! Een frisse kijk op spullen. Laten we ons huis, onze kasten, onze garage, onze zolder eens binnenstebuiten keren. Maar ook onszelf. Waarom hebben we zo’n behoefte aan al die spullen? Wat zegt de Bijbel over de waarde van bezit? Welke verantwoordelijkheid heb ik als koper voor de makers van al mijn producten?

Uit onderzoek blijkt dat spullen voor de gemiddelde Nederlander de grootste impact op de schepping heeft. Onze koopdrang is dus niet zo onschuldig als het lijkt. Ergens wordt de prijs betaald. En helaas is dat vaak in de levens van de meest kwetsbaren. Zij merken de gevolgen van onze hebzucht door overstromingen of juist grote droogte door klimaatverandering. Of ze werken onder slechte omstandigheden in fabrieken die onze spullen produceren.

Waarde
Hoog tijd om ons koopgedrag eens onder de loep te nemen en onszelf vragen te stellen als: Wat is mijn meest kostbare bezit? Welke waarde hebben spullen voor mij? En koop ik al weleens iets tweedehands of een duurzaam product?

Doe mee met onze nieuwe campagne en laat je inspireren, ontvang tips over ontspullen, repareren en kringloopshoppen én ontvang uitnodigingen voor interessante workshops. Kijk op woordendaad.nl/binnenstebuiten en meld je aan!

Vraag een gratis presentatie aan over dit onderwerp voor uw (vrouwen)vereniging voorlichting@woordendaad.nl

Workshops

Gelukkig kunnen we starten met de Binnenstebuiten! workshops.
Kom naar één van onze Binnenstebuiten! workshops die we, verspreid over het land, in samenwerking met de kringloopwinkels en comités van Woord en Daad organiseren. Na een korte intro over het belang van duurzamer omgaan met spullen, ga je zelf actief aan de slag!

Instagram @datislekkerduurzaam
De Instachallenge @datruimtlekkerop in januari was een groot succes! Meer dan 850 volgers hebben de inspiratietips gelezen en veel gingen ook zelf aan de slag met ontspullen. Het Instagram account is inmiddels gewijzigd naar @datislekkerduurzaam. Via dit account houden we je graag op de hoogte van duurzame feitjes, kringloopshoppen, informatie vanuit de Woord en Daadkringloopwinkels en nog veel meer!

Binnenstebuiten! Een frisse kijk op spullen

Mooie spullen, daar houden we allemaal wel van! Maar waar komen die spullen eigenlijk vandaan? Hebben we al die spullen in onze kast eigenlijk wel nodig? En hoe maak je daarin keuzes om goed met de schepping en met mensen wereldwijd om te gaan?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring