fbpx

Aan Tafel!

Voedselverspilling op de kaart

Wereldwijd gaat een derde van ons voedsel verloren. Dat kost veel geld, is slecht voor het milieu en heeft een negatief effect op de beschikbaarheid van voedsel voor anderen. Vanuit de Bijbelse principes van rentmeesterschap en rechtvaardigheid kunnen we dit niet laten gebeuren.

Woord en Daad werkt in ontwikkelingslanden om armoede te bestrijden. Zo krijgen boeren trainingen om hun productieproces te verbeteren en voedselverliezen te verminderen. Maar voor het bereiken van eerlijke verhoudingen in de wereld is meer nodig! Een duurzame leefstijl hier in Nederland heeft een positieve invloed elders in de wereld.

Jij kan het verschil maken! Daar is Woord en Daad van overtuigd. Daarom hebben we twee jaar de bewustwordingscampagne “Aan Tafel! Verspilling op de kaart” gedraaid. Het project is in de zomer van 2019 afgerond, maar je kunt je nog steeds inzetten om minder voedsel te verspillen en zo bij te dragen aan een eerlijker wereld. Doe je mee?

De laatste Aan Tafel! berichten

Aan Tafel #9 Tips voor een duurzame kerst!

December: een maand vol vieringen en saamhorigheid. De winkels liggen vol met lekker eten. Folders roepen je op zoveel mogelijk aan te schaffen. Hoe ga je daar bewust mee om? In dit Aan Tafel! bericht krijg je drie tips om duurzaam kerst te vieren. Lees snel door!
21 december 2017/door Woord en Daad

Aan Tafel#8 Een dag geen vlees of een maand niet douchen?

Een lekker biefstukje met frietjes en salade of spekjes door de andijviestamppot. Voor de een is het eten van vlees puur genieten terwijl er ook een groep is die kiest voor een vegetarisch bestaan. Maar moet je kiezen tussen een van deze uitersten of is er een goede middenweg?
7 december 2017/door Woord en Daad

Aan Tafel#7 Maak je eigen gratis groentebouillon

Eerlijk is eerlijk: een bouillonblokje is superhandig tijdens het koken. Het geeft smaak aan gerechten en is een ideale basis voor een soepje. Maar wist je dat je ook eenvoudig zelf bouillon kunt maken? Makkelijker en leuker dan je denkt! Je kunt al je groenterestjes gebruiken. Een ideale manier om verspilling tegen te gaan dus.
22 november 2017/door Maarten van Lit

Aan Tafel#6 Kliekjes uit het restaurant: waarom niet?

‘Ober, heeft u misschien een tasje voor mij voor de restjes? Het is niet voor mezelf hoor, maar voor de hond.’ Zo kwam het fenomeen ‘doggybag’ in de wereld. Waar het in het begin nog een beetje vreemd was, is het intussen volstrekt normaal dat je de restjes uit het restaurant mee naar huis kunt nemen.
9 november 2017/door Woord en Daad

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen