Lekker eten, daar houden we allemaal wel van! Maar waar komt ons eten eigenlijk vandaan? Hoe wordt het geproduceerd en door wie? En hoe maak je daarin keuzes om goed met de schepping en met mensen wereldwijd om te gaan?
Op deze pagina neemt Woord en Daad samen met jou een duik in de mango- en ananasproductie in Sierra Leone en we inspireren je om te kiezen voor lekker, duurzaam en fair trade voedsel.
Zo kun je straks niet alleen heerlijke en gezonde maaltijden klaarmaken, maar ook bijdragen aan eerlijke verhoudingen wereldwijd. Samen kunnen we verschil maken! Doe je mee?
Het verhaal van Adama, Sorie en Mohamed
Kijktip!
Enthousiaste volgers stuurden vragen in voor de lokale partner en de boeren uit Sierra Leone. Adama, Sorie en Mohamed geven je graag een kijkje in het boerenleven en het project van Woord en Daad. Ben jij benieuwd naar de antwoorden? Bekijk dan zeker even dit filmfragment!
Ben jij wel in voor een flinke dosis inspiratie? Meld je meteen aan voor de inspiratiemailom niets te missen!
Alles weten over eerlijk eten? Vraag het interactieve lespakket ‘Eerlijk is eerlijk’ aan en verdiep je samen met je klas in de wereld van eerlijke chocolade.
Weten wat Woord en Daad precies doet in Sierra Leone? Klik snel door en lees alles over mango- en ananassap, armoedebestrijding en het tegengaan van voedselverspilling.
Bekijk de online bakworkshop met Tineke Baaij, eigenaar van The Square Factory, en maak een (h)eerlijk mangobaksel.
Lees de bijbehorende Bijbelstudie, geschreven door Rina Molenaar.
Bekijk het filmfragment met mangoboeren uit Sierra Leone.
Inspireer ook anderen! Heb jij een goede tip om lekker duurzaam te eten? Heb je één van de recepten uitgeprobeerd of ben je geraakt door de verhalen uit Sierra Leone? Deel je foto’s en verhalen op social media, gebruik #lekkerduurzaamwd en tag @woordendaad
Waar komt ons eten eigenlijk vandaan? Hoe wordt het geproduceerd en door wie? En hoe maak je keuzes om goed met de schepping en met mensen wereldwijd om te gaan?