Gastles en toffe challenge

Gastles en toffe challenge

Lekker eten, daar houden we allemaal wel van! Maar waar komt ons eten eigenlijk vandaan? Hoe wordt het geproduceerd en door wie? En hoe maak je daarin keuzes om goed met de schepping en met mensen wereldwijd om te gaan? We nemen een duik in de mango- en ananasproductie in Sierra Leone en willen docenten en leerlingen inspireren om te kiezen voor lekker, duurzaam en fairtrade voedsel. Doe ook mee!

Wereldwijd merken we dat aandacht voor eerlijker prijzen, respectvolle handel en zorg voor de natuur broodnodig zijn. Geef deze week – of later in het jaar – Lekker Duurzaam! een plek in het onderwijs. Denk aan een gastles of een toffe challenge.

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op via lekkerduurzaam@woordendaad.nl.

Vraag een gastles aan

…. en geef duurzaam leven een plek in het onderwijs!

Lekker eten, daar houden we allemaal wel van! Maar waar komt ons eten eigenlijk vandaan? Hoe wordt het geproduceerd en door wie? En hoe maak je daarin keuzes om goed met de schepping en met mensen wereldwijd om te gaan?

Vraag eens een gastles aan! Een van onze enthousiaste voorlichters komt graag langs om actief met leerlingen na te denken over hun leefstijl, plek en verantwoordelijkheid op deze wereld. Interesse? Vul het formulier in of neem contact op via voorlichting@woordendaad.nl / 0183 611 800 om een geschikt moment af te spreken.

Aanvragen gastles: Lekker duurzaam!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring

Hoe duurzaam leef jij? Doe mee met de challenge

…. en maak kans op een pakket Tony’s Chocolonely!

Leerlingen kunnen tijdens de Week van de Duurzaamheid meedoen aan een toffe challenge. Dit kan zowel klassikaal of individueel. Tip: download de flyer en geef deze een mooie plek binnen de school.

Ontdek waar je eten vandaan komt en wat fair trade precies is! Hoe ga JIJ om met je eten? Laat het zien en win!

Hoe werkt het?

  1. Maak een filmpje/foto over duurzaam eten! Denk aan: wat je met eten kunt doen om weggooien te voorkomen, hoe je van beschadigd voedsel iets heel lekkers kan maken, waar jij je duurzame eten haalt, welke tips jij hebt voor anderen, enz….
  2. Volg Woord en Daad en post je foto of video (openbaar!) tussen 5 en 10 oktober op social media met #lekkerduurzaamwd en tag @woordendaad
  3. De leukste/ lekkerste/ duurzaamste post wordt beloond met een Tony Chocolonely pakket, en zal door Woord en Daad op social media gedeeld worden!

Eerlijk over eten

Lekker eten, daar houden we allemaal wel van! Maar waar komt ons eten eigenlijk vandaan? Hoe wordt het geproduceerd en door wie? En hoe maak je daarin keuzes om goed met de schepping en met mensen wereldwijd om te gaan?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring