fbpx

Noodfonds voor de
impact van Corona

Steun ons via een Tikkie
Of doe een gift via het donatieformulier

De coronacrisis raakt ons allemaal. U hier in Nederland, maar ook de boer, het gezin en de ondernemer in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. We krijgen van alle hoeken van de wereld berichten binnen over een groeiend aantal patiënten, vergaande maatregelen en lockdowns.

Dat raakt ons, te meer omdat we met eigen ogen hebben gezien hoe het gesteld is met schoon drinkwater, hygiëne en de gezondheidszorg. Hoe moet je zorgen voor goede hygiëne als er geen schoon water is? Hoe kun je zorgen voor voldoende eten als je morgen niet meer mag werken? Hoe kun je je kind beschermen als afstand houden in een sloppenwijk onmogelijk is?

Het verschil maken

Onze partners willen er, juist nu, voor deze mensen zijn. Op de Filipijnen deelt onze partner voedselpakketten uit aan mensen die hun huis niet uit mogen. Op Haïti worden de gezinnen met kwetsbare kinderen die nu niet naar school kunnen bezocht, uiteraard met een veilige afstand. In Tsjaad proberen via het JobBooster programma kleermakers aan het werk te zetten met het fabriceren van mondkapjes. Woord en Daad is met al deze partners in gesprek en kijkt hoe de programma’s, ondanks de wereldwijde crisis die ook de economie raakt, door kunnen gaan.

Samen verbonden, juist nu!

Juist in deze tijd mogen we de kwetsbare doelgroep niet vergeten, want deze crisis raakt hen hard. Met uw bijdrage aan dit noodfonds kunnen onze partners deze mensen blijven bereiken, en in de hoge nood die ontstaat bij gezinnen voorzien. Doet u mee?

/ CORONACRISIS IN DE LANDEN WAAR WIJ WERKEN

Klik op een marker om te lezen wat de impact van corona is op een specifiek land.

LEGENDA:

< 1000 besmettingen in dit land
> 1000 besmettingen in dit land
/ VAN ONZE PARTNERS

‘In het slechtste scenario zullen we meemaken dat het sterftecijfer hier tien keer hoger komt te liggen dan het gemiddelde wereldwijd.’

Eén van de landen waar de nood hoog is, is Burkina Faso. Het aantal besmettingen groeit iedere dag, en ook in de regering is het virus doorgedrongen: 4 ministers zijn besmet. Er heerst al maanden grote onrust in het land, en heel veel systemen zijn dan ook niet op orde. De gezondheidszorg is op z’n zachtst gezegd gebrekkig en de gevolgen van een grote uitbraak zullen rampzalig zijn.

Tegen de volkskrant zei Jerry-Jonas Mbasha, coördinator van de Wereldgezondheidsorganisatie, deze week: ‘Ik ben heel bezorgd wat er in de komende twee weken gebeurt. In het slechtste scenario zullen we meemaken dat het sterftecijfer hier tien keer hoger komt te liggen dan het gemiddelde wereldwijd.’

‘Zij werken vandaag om vanavond brood op de plank te hebben. Als zij niet mogen werken, hebben ze vanavond geen eten.’

Een ander voorbeeld is Tsjaad. Om te voorkomen dat het virus zich daar snel verspreid zijn de scholen dicht, het openbaar vervoer ligt plat en alle winkels (exclusief supermarkten) zijn dicht. Steeds meer bedrijven moeten hun deuren sluiten en een volledige lockdown komt dichtbij.

Hyacinthe Ndolenodji, projectmanager van JobBooster in Tsjaad: ‘Deze maatregelen zijn natuurlijk goed om het virus in te dammen, alleen dit is dramatisch voor de arme bevolking, wat in Tsjaad de meerderheid is. Zij werken vandaag om vanavond brood op de plank te hebben. Als zij niet mogen werken, hebben ze vanavond geen eten. Deze mensen hebben niet genoeg geld over om nu een voorraad eten op te slaan. Zij, en wij met hen, vrezen voor hun leven.’.

/ #WIJDOEN, DOE OOK MEE

Volg ons nieuwsblog

Onze trouwe achterban én partners leven mee en maken het werk mogelijk. Tegelijkertijd doen we samen ons best om verspreiding te voorkomen. Lees de updates!

Kidspakket

Hebben de kinderen even niets te doen? Download de bouwplaat, doe mee met de kleurwedstrijd of kleur een kleurplaat voor jullie sponsorkind.

Steun een online collecte

Kringloopwinkels en comités lopen inkomsten mis, met grote gevolgen voor de projecten die zij steunen. Juist nu willen we er voor onze naaste zijn, dichtbij én ver weg.

Bedankt voor uw betrokkenheid!

Voor actueel nieuws over de impact van het coronavirus op onze projecten, lees ons liveblog

Woord en Daad is ANBI- en CBF-gecertificeerd. Kijk voor alle keurmerken op deze pagina.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen