Coronacrisis in: Guatemala

Guatemala

487.898

mensen zijn besmet met het coronavirus

16,9 miljoen

mensen wonen in Guatemala

8,7%

van de bevolking leeft in armoede

127

positie op de Human Development Index

bron: United Nations Development Programme

Steun ons via een Tikkie
Of doe een gift via het donatieformulier
/ IMPACT VAN DE CORONACRISIS IN DIT LAND

Alhoewel er in Guatemala veel minder coronabesmettingen zijn dan in het nabijgelegen Colombia, waren er veel maatregelen die impact hadden op het dagelijks leven. Sinds 15 maart zijn in Guatemala alle scholen gesloten en vinden alle lessen online plaats. 90% van de leerlingen volgt de les online.

Het land is nu weer open voor in- en uitreizen, tegelijkertijd wordt er per regio strak gemonitord hoe de besmettingscijfers zijn. Op basis van deze gegevens kunnen de restricties weer aangehaald worden.

Impact op het dagelijks leven

Omdat er veel maatregelen waren die reizen tussen gebieden onmogelijk maakten, zaten velen in de transport- en agri-sector zonder werk. Ook dagarbeiders werden hard geraakt door de langdurige maatregelen. Onze partner AMG Guatemala heeft zodoende voedselpakketten uitgedeeld. De sponsorkinderen die nu hun onderwijs thuis volgeden, kregen ook hun maaltijden thuis. Zo konden families in deze moeilijke tijd overeind blijven.

Maar Guatemala is er nog niet. De armoede is versterkt door de maatregelen en er is nog veel onzeker. Zo weet men niet of en hoe het reguliere onderwijs in januari wordt hervat. En bij een oplopend aantal besmettingen kunnen de maatregelen weer oplopen.

Toch zien we juist ook in deze tijd dat de programma’s van onze partner hoop bieden. Hoop voor kinderen en hun ouders die nog steeds veelal thuis zitten. Dat horen we ook in het verhaal van moeder Yohana, die nu haar kinderen helpt met hun schoolwerk thuis.

Samen staan we sterk!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring