fbpx

IK GEEF JOU… duurzaam toegang tot schoon drinkwater (Oeganda)

Bijna 50 % van de watervoorzieningen op het Oegandese platteland raakt buiten werking, door een gebrek aan onderhoud en eigenaarschap. Met het gevolg dat mensen lange afstanden af moeten leggen met hun jerrycans en lang moeten wachten om water te kunnen tappen. Of mensen drinken vervuild water dat dichterbij te krijgen is, maar waar ze ziek van worden.

Waterpunten

Met het project WaterTime streven we naar uitbreiding en goed onderhoud van het aantal waterpunten in kwetsbare dorpen in Oeganda. Zodat alle mensen dichtbij huis schoon water kunnen halen.

Hoe doen we dit?

  • Kapotte waterpunten worden vernieuwd en nieuwe waterpunten worden aangelegd.
  • Er wordt een prepaid betalingssysteem ingebouwd in elk waterpunt. Hierdoor kunnen mensen met een tag een klein bedrag betalen voor hun water. Met dit geld kunnen onderhoud en reparaties betaald worden.
  • Mensen kunnen terecht bij de dorpswinkel voor tags en tegoed.
  • Er worden ondernemers opgeleid die reparaties en onderhoud uitvoeren tegen betaling.
  • Als er genoeg geld is en een dorp er voor open staat, kan het aantal waterpunten in een dorp verder uitgebreid worden.

Geef mensen duurzaam toegang tot schoon water!

U kunt ook meedoen en dorpsbewoners in Oeganda toegang geven tot schoon drinkwater. Voor 49 euro krijgt een persoon toegang tot een vernieuwd waterpunt dichtbij huis dat regelmatig onderhouden en zo nodig gerepareerd wordt. Hoeveel personen maakt u blij met schoon water?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen