fbpx

Noodhulp Burkina Faso: Toenemend geweld tegen christenen

De afgelopen maanden is het aantal geweldsincidenten en aanslagen op kerken en kerkdiensten in Burkina Faso snel gestegen. Bijna elk weekend wordt een kerk in het noorden aangevallen door terroristische organisaties. Deze aanvallen hebben direct impact op de lokale partnerorganisaties van Woord en Daad en onze projecten. Daarom komt Woord en Daad in actie om onze partners te ondersteunen, toe te rusten en te bemoedigen.

Christenen op de vlucht

Veel christenen in de noordelijke regio van Brukina Faso zijn op de vlucht geslagen naar het zuiden. Daar zoeken ze (tijdelijk) een veilig heenkomen. Ook dominees en voorgangers worden verjaagd. Van onze lokale partners horen we dat er rond de 1.000 dominees en voorgangers met hun families op de vlucht zijn geslagen. De vluchtelingen zoeken veiligheid in de steden Kaya en Ouaga.

Ook voor de voortgang van de projecten van Woord en Daad is dit een zorgelijke situatie. In verschillende projecten werken onze partners keihard aan werkgelegenheid voor jongeren, inkomensverhoging voor boeren en christelijk onderwijs voor kinderen. Dat werk komt nu onder druk te staan door het toenemende geweld.

Partners ondersteunen en toerusten

Lange tijd was Burkina Faso het land van betrekkelijke rust en stabiliteit, maar tegenwoordig vallen er dagelijks doden door de onrust. Omdat bevolkingsgroepen de laatste jaren vreedzaam hebben samengeleefd is het voor onze partnerorganisaties een extra uitdaging om goede resultaten te boeken.

Woord en Daad wil onze partners nog beter toerusten en strategisch ondersteunen met advies en training. Daarmee kunnen zij deze mooie projecten blijven uitvoeren ondanks de nieuwe, tragische ontwikkelingen in het land. Daarnaast delen we noodhulppakketten uit aan de gevluchte gezinnen. Helpt u mee het land weer op te bouwen?

Het Reformatorisch Dagblad publiceerde op 15 juni 2019 een artikel over de golf van geweld die het land teistert. Lees hier het artikel.

Het Nederlands Dagblad publiceerde op 18 mei 2019 een artikel, waarin onze partners vertellen over de nieuwe uitdagingen waar ze voor staan. Lees hier het artikel.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen