fbpx

Noodhulp en weerbaarheid Mozambique

dit noodhulpproject is overgegaan in een weerbaarheidsproject waarin we slachtoffers van de cycloon ondersteunen om hun bestaan weer op te bouwen. lees meer over dit project.

Op 14 maart trok orkaan Idai over Mozambique, Zimbabwe en Malawi. Tijdens en na de cycloon viel er vooral boven Zimbabwe enorm veel regen. Via de rivieren stroomt het regenwater terug naar Mozambique. Grote gebieden in het land zijn overstroomd. Ziekenhuizen, scholen en landbouwgrond zijn zwaar beschadigd.

Het aantal dodelijke slachtoffers loopt nog dagelijks op. Schattingen spreken over 1 miljoen mensen in de regio die de gevolgen van de orkaan ondervinden, verspreidt over de drie getroffen landen. Vooral in Mozambique hebben de mensen veel te lijden onder de overstromingen en de regen blijft vallen.  Het Christelijk Noodhulpcluster, waar Woord en Daad lid van is, komt in actie.

Lange termijn
Wij richten ons op herstel op de lange termijn, waarbij we inzetten op weerbaarheid van de lokale gemeenschap. Er is in eerste schattingen ruwweg 168.000 hectare landbouwgrond getroffen. De bevolking blijft achter in een situatie waarbij ze niet de middelen hebben om in hun eigen voedsel en levensonderhoud te voorzien. Woord en Daad start een weerbaarheidstraject rond voedselzekerheid in Mozambique. We werken samen met lokale partners aan weerbare en veerkrachtige gemeenschappen in de getroffen gebieden.

Inkomen en stabiliteit
We helpen de boeren om op een duurzame manier in hun eigen levensonderhoud te voorzien en tegelijk te zoeken naar andere bronnen van inkomsten. Zo geven we bijvoorbeeld trainingen in het opzetten van bedrijfjes. Voldoende inkomen zorgt voor stabiliteit en voedselzekerheid. Woord en Daad helpt deze families zelfstandig te leven.

Steun dit project
Samen met u kunnen we in Mozambique werken aan weerbaarheid en opbouw na deze ramp. Uw bijdrage hiervoor is welkom via het donatieformulier of door een gift over te maken via NL64 RABO 0385 4870 88 o.v.v Cycloon Idai Mozambique.

Nieuws:

Soms is het erger om te overleven dan om te sterven

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen