fbpx

Noodhulp explosie Beiroet

Meer dan 200 doden, ruim 6.000 gewonden en zeker 300.000 mensen dakloos. Dat zijn de gevolgen van de explosie in de haven van Beiroet, de hoofdstad van Libanon. De stad ligt in puin.

Beiroet in puin – help nu!

Woord en Daad komt samen met de andere organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO-Metterdaad, Red een Kind, Tear en ZOA) in actie. Partnerorganisaties zijn ter plaatse begonnen met het verlenen van noodhulp. Onder meer aan Syrische vluchtelingen, migranten en aan de meest arme inwoners van Beiroet wordt directe hulp verleend: voedselvoorziening, reparatie van huisvesting en psychosociale ondersteuning.

Deze ramp is helaas niet de enige ramp voor Libanon. De economische situatie is dramatisch: in de eerste helft van dit jaar verdubbelden de prijzen. De inwoners hebben nauwelijks voldoende middelen voor hun basisbehoeften. De gezondheidszorg staat onder druk door corona, maar wordt nu geconfronteerd met duizenden gewonden. Sommige ziekenhuizen zijn niet meer bruikbaar door de explosie. De zorgen zijn enorm.

Doet u mee?

Beiroet heeft snelle en effectieve noodhulp nodig, speciaal voor de allerarmsten en de meest kwetsbaren. Wilt u de inwoners van Beiroet gedenken in uw gebed? Een gift kunt u overmaken via het donatieformulier.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen