Stabiele werkgelegenheid in een nog instabiel Colombia

In Colombia is er veel onrust. Pas recent is er een vredesakkoord gesloten tussen rebellengroepering FARC en de regering. Daarnaast is 60% van de inwoners werkzaam in de ‘informele sector’. In dit land van politieke onrust wil Job Booster stabiliteit creëren als het gaat om werkgelegenheid.

Het doel van Job Booster Colombia is het ontwikkelen van het potentieel van jongeren in Soacha, Bogotá en Cartagena. Deze gebieden zijn ernstig getroffen door de voortdurende gewapende conflicten in het land. De jongeren die nu van school komen, linken we aan de lokale arbeidsmarkt. Uiteindelijk doel is dat jongeren hun potentieel ontwikkelen, actief bijdragen aan de lokale bedrijvigheid en een waardig leven opbouwen. In Colombia werkt Woord en Daad zodoende samen met lokale partners als ‘Conviventia’ en ‘Fundación Universitaria Tecnologica de Bolivar’.

Job Booster Colombia heeft zichzelf de volgende doelen gesteld:

  • Ondernemende jongeren beginnen voor zichzelf en hebben een duurzaam inkomen.
  • Kleine bedrijven groeien en worden sterker. Hierdoor komen nieuwe werkplekken beschikbaar.
  • Jonge werknemers hebben een goede en stabiele baan en verdienen een eerlijk loon.
  • De politieke en institutionele omgeving stimuleert werkgelegenheid en (jong) ondernemerschap.

De uiteindelijke ambitie is om in 2020 20.000 jongeren te hebben gefaciliteerd in het ontstijgen van hun kwetsbare omstandigheden. Dit is ambitieus, maar we geloven dat het kan. Maar daar komen we niet zonder uw hulp. U kunt aan dit project doneren via het donatieformulier op deze pagina. Alvast bedankt voor uw steun, de jongeren in Colombia hebben het nodig!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen