Mango cheese square, recept van Tineke Baaij – The Square Factory
- Aantal squares: 9
- Bereidingstijd: 25 min
- Baktijd: 10 min + 35 min
Koekbodem:
-1 pakje Nizza kokoskoekjes (240gr)
-100 gram boter
Topping:
-400 gr roomkaas (bijvoorbeeld: original Philidelphia)
-30 ml slagroom
-30 gr bloem
-2 eieren
-250 gr mangopuree (2/3 grote mango’s)
-125 gr suiker
De rest van de mango in stukjes snijden (fair trade: bijvoorbeeld van Ekoplaza. Als deze niet verkrijgbaar zijn, dan zijn er ook ingeblikte mangoschijven van Fairtrade Original)
Stappen:
1. Verwarm de oven voor: hetelucht 160 gr C.
2. Vet een bakblik van 20×20 centimeter in en bekleed hem met bakpapier
3. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel intussen de koekjes, helemaal fijn. Zodra de boter is gesmolten, voeg je dit toe aan de koekkruimels en verdeel dit in een vierkant bakblik van ongeveer 20 cm doorsnee. Goed aandrukken. 10 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Uit de oven halen en de oven aan laten staan.
4. Schil ondertussen 1 mango, verwijder de pit, en pureer 250 gram van het vruchtvlees.
5. Roer de roomkaas los met de mixer in een beslagkom. Voeg de slagroom, suiker, bloem en eieren toe en mix goed (ongeveer 2 minuten). Voeg vervolgens de mangopuree toe en mix nog even door.
6. De topping voorzichtig uitgieten over de bodem en glad strijken.
7. De overige mango in stukjes snijden en verdelen over de bovenkant.
8. 35 min bakken in de oven (160 gr. C, hetelucht). Op kamertemperatuur af laten koelen en helemaal koud laten worden in de koelkast.
Eet smakelijk!
P.S. Gebruik de overige mango in je smoothie.
The Square Factory, Lisse
www.thesquarefactory.nl
Lekker duurzaam!
Van D.V. 5 t/m 10 oktober 2020 organiseert Woord en Daad de Week van de Duurzaamheid met als thema: Lekker duurzaam! We nemen een duik in de mango- en ananasproductie in Sierra Leone en inspireren je om te kiezen voor lekker, duurzaam en fairtrade voedsel. Doe je ook mee?