Link in bio

Tijdlijn:

Cedrah en Woord en Daad slaan handen ineen

Vanaf november 2022 werken woonzorgorganisatie Cedrah en stichting Woord en Daad samen. In deze samenwerking zetten de organisaties in op duurzaam rentmeesterschap in Nederland, maar hebben ze ook een gezamenlijke droom óver de grens: schoon drinkwater voor onze naasten in Shalla, Ethiopië.
30 november 2022/door Henriët Roseboom

Werelddelen – de Podcast | Aflevering 2: Burkina Faso

Reist u mee naar Burkina Faso? In de tweede aflevering van Werelddelen - de Podcast vertelt Cees Oosterhuis hoe het is om in Burkina Faso te leven en vertelt hij over achtergronden van de spanning die er heerst in het land.
23 november 2022/door Jacoline de Kruijf

Vraag nu gratis aan: het kerstverhaal van Woord en Daad

Jean is vaak op de markt te vinden met Cecile. Maar vlak voor Kerst is Cecile plotseling verdwenen… Wat is er gebeurd? Dit kerstverhaal, geschreven door Rina Molenaar, is heel geschikt om te vertellen of voor te lezen tijdens de kerstviering van uw (zondags)school, of in het gezin.
16 november 2022/door Henriët Roseboom

Werelddelen – de Podcast | Aflevering 1: de Filipijnen

Kijkt of luistert u mee naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Werelddelen - de Podcast?
9 november 2022/door Jacoline de Kruijf

Geef een kerstgeschenk aan een kind in armoede

De Gift of Love is een cadeau dat sponsorkinderen én hun klasgenoten elk jaar in december ontvangen. In Haïti zorgt Lineda Tika, medewerker van onze partnerorganisatie AMG, voor de Gift of Love. ‘Het cadeau is voor de kinderen een symbool van liefde.’
26 oktober 2022/door Erika Levering

6 tips om uw sponsorkind te verrassen met een bijzondere kerstwens!

18 oktober 2022/door Erika Levering

Met Verrekijker komt de wereld ver weg dichtbij

De wereld ver weg komt dichterbij! Via Verrekijker, het scholenmagazine van Woord en Daad, leren leerlingen verder kijken dan hun eigen wereld en maken ze kennis met leeftijdsgenoten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.
18 oktober 2022/door Henriët Roseboom

Waarom deze familie hun houten huis gebruikte als brandhout

Stukje bij beetje verdween het huis. Het was ooit gebouwd met goede intenties. Eén van de armste gezinnen in het gebied was uitgekozen: zij kregen een nieuw houten huis!
26 september 2022/door Hannah Neele

Joanne: ‘Alle kinderen in deze wereld hebben recht op goed onderwijs’

Joanne Verheij (25) vaart samen met haar man Matteo op hun binnenvaartschip door Nederland, Duitsland en België. Voor het leven aan boord, zegde ze haar baan in het basisonderwijs op en besloot ze Ukkeplukje op te richten. ‘Nadat we getrouwd waren zochten we een mooie manier om bij te dragen aan goede doelen. Zo kwamen we ook terecht bij Woord en Daad. We vinden het heel belangrijk om een organisatie te ondersteunen die in het onderwijs Gods Woord verspreidt. Daarnaast hebben wij het hier in Nederland zo goed, dat het onze taak is om onze zegeningen te delen met anderen die het minder hebben.’
23 september 2022/door Erika Levering

Woord en Daad-winkel Krimpenerwaard is er voor iedereen

Heel even ontmoeten hun ogen elkaar. Willemieke steekt haar duim op. ‘Goed gedaan!’ Glunderend buigt Celina zich weer over de kassa. Hulphond Roos ligt rustig aan haar voeten. Werk geeft voldoening, maar niet voor iedereen liggen de banen voor het oprapen. Zo blijkt het in Sri Lanka voor veel jongeren moeilijk om werk te vinden. Ook in Nederland vallen mensen om allerlei redenen buiten de boot. Woord en Daad winkel Krimpenerwaard zet zich juist voor déze mensen in. Ver weg, maar ook heel dichtbij.
22 september 2022/door Henriët Roseboom

Samen naar school: sponsorloop in Nieuwland brengt ruim 3400 euro op

De leerlingen van basisschool het Fundament in Nieuwland zetten hun beste beentje voor. Letterlijk! Na een presentatie op 1 september door Ineke Brand, scholenvoorlichter van Woord en Daad, leerden de kinderen veel over het land en de leefwereld van de twee sponsorkinderen die zij steunen. Daarna gingen ze aan de slag.
21 september 2022/door Henriët Roseboom

Op het moment dat Annemarthe naar school ging, kon ergens anders op de wereld ook iemand naar school

‘Toen onze dochter Annemarthe 4 werd en naar school ging, vonden we het leuk om een meisje te gaan steunen van ongeveer dezelfde leeftijd. Hierdoor kon niet alleen Annemarthe naar school, maar kreeg ook een kind ergens op de wereld de kans om naar school te gaan en christelijk onderwijs te ontvangen,’ zo vertelt Anneke Kodde (32) uit Barendrecht. Samen met haar man Wilco en hun kinderen Annemarthe, William en Jonathan startte ze in 2019 met de sponsoring van Rebeca uit Guatemala.
15 september 2022/door Erika Levering
Toon Meer

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring