BETROKKEN
MET UW KERK

/ SAMEN WERKEN WE AAN DUURZAME VERANDERING

Als Woord en Daad weten we ons geroepen om Gods liefde en barmhartigheid te weerspiegelen en door te geven. Samen met onze partners maken we het verschil en creëren we wereldwijd hoop en nieuwe kansen. Zo krijgt Medina toegang tot schoon drinkwater, ontvangt imker Jennifer een goed inkomen en krijgt Kenenisa goed, christelijk onderwijs. Voor wie zet uw kerk zich in?

We hebben vier projecten uitgelicht waar u op deze pagina meer over leest. U kunt ook een ander project of land uitkiezen, waarvoor u als kerk zich in wilt zetten. We komen dan graag langs om hier alles over te vertellen. Bel of mail mij voor de mogelijkheden, ik denk graag met u mee!

Roeland van Everdingen

Relatiebeheerder kerken

r.vaneverdingen@woordendaad.nl
0183 611 800

/ WERELWIJDE IMPACT

Sponsor een kind / kinderen

via Churchkids

In de kerk spreken we over de hoop van het Evangelie. Maar we geloven ook dat het leven met God hoop geeft voor het leven van alledag. Wilt u als gemeente kinderen wereldwijd een goede start en hoop voor de toekomst geven? Dat kan door het sponsoren van één of meerdere kinderen via het sponsorprogramma ChurchKids. Zo geeft u uw collectezak een gezicht! Concreet voor u als gemeente, levensveranderend voor sponsorkinderen.

Schoon water voor Shalla

in Ethiopië

In Shalla, een kurkdroog gebied in Ethiopië, is schoon drinkwater schaars. Inwoners lopen soms tientallen kilometers voor een jerrycan drinkwater, maar water is duur en putten staan vaak droog. Bruin, modderig water uit een poel is het alternatief. Met de inwoners en lokale partners zet Woord en Daad zich in voor een echte, duurzame verandering: een drinkwatersysteem dat 39.000 inwoners schoon water biedt én onderhouden wordt. De put is al geboord, nu werken we aan de waterleiding.

Vakonderwijs voor jongeren

in Ethiopië

De economie in Ethiopië groeit snel. In 2000 noteerde Ethiopië een bnp van 8,2 miljard dollar. Voor 2017 kwam dat cijfer uit op 80,5 miljard dollar (bron: Wereldbank). In het kielzog van deze economische groei stijgt de vraag naar personeel. Dat wil zeggen gediplomeerd personeel. Voor jongeren uit arme gezinnen is goed vakonderwijs onbereikbaar. Woord en Daad werkt samen met Hope Enterprises om deze jongeren kansen te bieden.

Bijen veranderen levens

in Oeganda

In Oeganda zijn honderden gezinnen voor hun inkomen afhankelijk van honing, maar de imkers verdienen weinig. Tegelijk is er weinig samenwerking tussen verschillende partijen in de honingsector. Woord en Daad werkt samen met een groot aantal lokale partners aan verbetering van de honingketen zodat imkers een goed inkomen hebben, er voldoende materiaal beschikbaar is om hun werk te doen en de honing ook verkocht wordt in de steden waar een grote markt is voor de honing.

/ ZO WERKT WOORD EN DAAD

Woord en Daad werkt wereldwijd in 22 landen, voor vele kwetsbare doelgroepen. Want we weten: door mensen in een land samen te laten groeien, gaan ze samen op weg naar een zelfstandig bestaan. We verbinden mensen, organisaties en sectoren in een land, en over landsgrenzen heen. Samen met onze trouwe achterban en ervaren partners bouwen we door aan dit levens-veranderende werk. Maar we willen niet alleen het ene leven, gezin, of dorp veranderen. Voor echte transformatie veranderen we systemen die armoede in stand houden.

Wij geloven dat ieder mens geschapen is naar Gods beeld. Dat alle mensen gelijkwaardig zijn én uniek. Daarom weten we ons geroepen om Gods liefde en barmhartigheid te weerspiegelen en door te geven. Zo wordt onze missie werkelijkheid, en streven we naar zichtbare tekenen van het Koninkrijk dat komt. In het leven van die boer. In het leven van die jongere. Doet u mee?

  • Wereldwijd

  • Samen met lokale partners

  • Gericht op duurzame verandering

  • Oog voor de allerarmsten

  • Strevend naar zichtbare tekenen van Gods komend Koninkrijk

/ WOORD EN DAAD IN BEELD

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring