ZATERDAG
VAN JOZEF NAAR JEZUS

Extra verwerkingsopdrachten bij de Dankdagkalender

/ VERWERKINGSOPDRACHTEN

Meskel en haar gezin

Meskele Fekremariam, moeder van Meskel (6 jaar), verdiende maar zo’n 50 cent per dag als pottenbakster. Ze werkte 13 uur per dag en zelfs haar dochter moest meewerken! Je snapt dat ze van zo weinig geld niet konden leven.

Dankzij HIDÖ, een organisatie waarmee Woord en Daad samenwerkt in Ethiopië, kon ze wat extra geld krijgen van de overheid. Ook heeft ze een korte opleiding gedaan, waarin ze leerde om een eigen bedrijfje te starten. Daarmee verdient ze nu dagelijks 400 Ethiopische Birr, de munt van Ethiopië. Omgerekend naar euro’s is dat 6,65 per dag.

Dit bedrag lijkt voor ons weinig, maar daarmee kan Meskele wél de huur betalen, eten kopen en haar dochter Meskel naar school laten gaan. Met haar eerste verdiende geld, kocht ze een mooie kast voor schoolspullen, een goed bed en een roze studietafeltje.

Meskel zelf is heel blij dat ze naar school kan. Moeder ziet het verschil van ervoor en erna. Ze heeft nu vaker een blij gezicht, is veel speelser, heeft vriendinnetjes. Later wil ze dokter worden, om anderen te helpen. Het leukste vak op school vindt ze de creatieve vakken. Het liefst speelt ze ‘verstoppertje’. Meskel en haar moeder danken God en de mensen die hen geholpen hebben!

Is je spaargeldkistje vol?

Schud hem leeg en maak het geld wat je deze week gespaard hebt over naar Stichting Woord en Daad, IBAN: NL 64 RABO 0385 4870 88, o.v.v. Dankdagkalender of doneer hier via iDeal. Hartelijk dank!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring