Ons sponsorprogramma in:
Haïti

5.077

Kinderen in het programma

25

Scholen waar de kinderen opzitten

58,5%

Leeft onder de armoedegrens van $1,25 per dag

Over Haïti

Haïti is een eilandstaat in de Caraïbische zee. Haïti werd ontdekt door Columbus, werd een Spaanse kolonie en later een Franse. In 1804 werd Haïti onafhankelijk. De voertaal van het land is tot op heden Frans en de bevolking is voornamelijk christelijk.

Haïti is een van de armste landen ter wereld. Met name de aardbeving van 2010 laat nog steeds zijn sporen achter. Nog niet alle schade is hersteld en door aardschokken raken mensen snel in paniek. In de achterliggende jaren heeft het land vaak te kampen gehad met natuurrampen als aardbevingen en orkanen. Ook politiek gezien is Haïti instabiel. Corruptie en geweld zijn dagelijks aan de orde.

/ PARTNERORGANISATIE P&A  Haïti

De partner

P&A Haïti werkt op het Haïtiaanse platteland. De kinderen in deze omgeving gaan naar privéscholen. Deze scholen worden geleid door comités die bestaan uit dorpsbewoners. Het comité houdt toezicht op de kinderen en activiteiten. Onze partner P&A heeft een monitoringsysteem waarmee het de scholen regelmatig controleert. Door deze monitoring kan P&A ook gericht investeren om specifieke onderdelen van het onderwijsprogramma te verbeteren.

Zieke kinderen worden bezocht om te kijken of medische hulp nodig is. Medische hulp is vaak onbetaalbaar voor ouders, waardoor men klachten negeert. Op school is een verpleegkundige in dienst die helpt, anders wordt het kind naar het ziekenhuis gebracht. De kosten voor behandeling en medicijnen worden door P&A vergoed.

‘Sinds 8 jaar zit ik in het sponsorprogramma. Later wil ik graag dokter worden. Ik droom ervan om anderen te helpen. Vroeger was ik erg verlegen, maar op club leerde ik sociale vaardigheden en stapte ik uit mijn comfort zone. Ik organiseer nu zelfs zangdiensten in de kerk! Tegen leeftijdsgenoten wil ik graag zeggen: Blijf naar school gaan, ondanks de moeilijkheden en obstakels. Houd je hoofd omhoog en kijk vooruit!’
– Ruhiana (16)

/ SPONSORKINDEREN IN DIT LAND

Meer informatie

over het sponsorprogramma in dit land
sponsoreenkind@woordendaad.nl of 0183-611874

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring