fbpx

Burkina Faso

19,2 miljoen

mensen wonen in Burkina Faso

43,7%

van de bevolking leeft in armoede

61 jaar

is de levensverwachting in Burkina Faso

183

positie op de Human Development Index

bron: United Nations Development Programme

/ OVER BURKINA FASO

Burkina Faso is een republiek in West-Afrika die grenst aan Benin, Ivoorkust, Ghana, Mali, Niger en Togo.  De hoofdstad is Ouagadougou. Hoewel het land over goudvoorraden beschikt, is het zelfs naar West-Afrikaanse maatstaven een arm land. Het heeft veel te lijden gehad vanwege terugkerende droogte en militaire staatsgrepen.

Burkino Faso is een van de minst ontwikkelde landen van Afrika. Het kent geen natuurlijke hulpbronnen en bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Het land, dat 19 miljoen inwoners telt, heeft veel jongeren. Veel van hen hebben geen baan of ze verdienen te weinig om in hun levensonderhoud te voorzien.

Tot 1984 heette het land Opper-Volta, ook wel Boven-Volta. Als voormalige Franse kolonie werd het in 1960 onafhankelijk als Opper-Volta. In 1983 greep kapitein Thomas Sankara de macht. Hij werd opzijgezet door Blaise Compaore, die 27 jaar lang regeerde en in 2014 in een volksopstand werd verdreven. Naast inlandse talen wordt er in Burkina Faso hoofdzakelijk Frans gesproken. Ruim 60 procent van de bevolking is moslim, zo’n 20 procent christen.

/ BEKIJK ONZE PROJECTEN IN BURKINA FASO

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen