fbpx

De boer op!

GEEF BOEREN TOEKOMST

met een grotere oogst en een eerlijke prijs

Mango’s, rijst, honing en mais; zonder boeren zou er weinig voedsel in de supermarkten liggen. In veel landen in het zuiden leven grote groepen mensen van de opbrengst van het land. Hun producten bereiken nooit de lokale (super)markt. Woord en Daad gaat de boer op voor de boeren in het zuiden.

 

Boeren in het zuiden staan voor veel uitdagingen. Vaak geeft het land geen optimale oogst, het weer beïnvloedt de opbrengst en de boeren krijgen geen eerlijke prijs voor de producten. Woord en Daad werkt wereldwijd aan duurzame landbouw. Duurzaam in alle opzichten: goed voor mens en milieu en een verbetering voor de lange termijn. De situatie en de uitdagingen in elk land zijn anders, maar alle projecten bestaan uit drie pijlers.

#1 Training en ondersteuning van de boer

Boeren leren betere technieken om het land te bewerken, waardoor de opbrengst stijgt en het land niet uitgeput raakt. Ze leren bijvoorbeeld de gewassen in rijen te zaaien, of ze leren zelf compost maken om het land op een duurzame manier te bemesten.

#2 Coöperaties en samenwerking

De meeste boeren hebben een klein stukje grond. Door de boeren samen te brengen in een coöperatie kunnen de boeren samenwerken en samen de oogst verkopen. Daardoor staan ze sterker in onderhandelingen met handelaren en belangrijker nog, zijn ze een interessante leverancier voor fabrieken.

#3 Fair Factory

Mango’s worden sap, rijst wordt gedorst, mais verwerkt en peulen gereed gemaakt voor export. Fabrieken vormen een belangrijke schakel in de keten. Dankzij deze fabrieken krijgen de boeren een stabiel inkomen. Woord en Daad legt een verbinding tussen de boeren en de fabriek. We werken alleen samen met fabrieken die volgens het Fair Factory-concept werken. Daardoor zijn de boeren zeker van een eerlijke prijs, maar ontstaat er ook duurzame werkgelegenheid rond de fabrieken.

Ga mee de boer op!

Steun boeren met een gift*

*) De werkelijke kosten voor deze activiteiten kunnen per land en project verschillen. Uw bijdrage wordt besteed waar het meest nodig binnen één van de agrarische projecten van Woord en Daad

Waar werken we?

Een selectie van onze agrarische projecten

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen