Coronacrisis in: Sierra Leone

Sierra Leone

6.374

aantal coronabesmettingen in Sierra Leone

7,6 miljoen

mensen wonen in Sierra Leone

76,5%

van de bevolking leeft in armoede

184

positie op de Human Development Index

bron: United Nations Development Programme, Johns Hopkins University (op basis van WHO, CDC, ECDC, NHC en DXY

Steun ons via een Tikkie
Of doe een gift via het donatieformulier
/ IMPACT VAN DE CORONACRISIS IN DIT LAND

Geen zaaigoed, geen oogst, geen eten
In juni luidde onze partnerorganisatie CTF de noodklok. Veel nieuwe boeren uit het trainingsprogramma van Woord en Daad zaten zonder zaaigoed om rijst te planten. Door de coronapandemie konden de boeren bovendien niet naar andere dorpen reizen, waar ze normaal op de markt hun oogst verkopen. Zonder zaaigoed geen oogst; zonder oogst geen eten.

CTF en Woord en Daad hebben direct actie ondernomen, want voor de boeren dreigden grote problemen en misschien zelfs een periode van honger als de oogst tegenvalt. In samenwerking met Mountain Lion Agriculture konden de boeren extra geld lenen om toch zaaigoed te kopen. Daardoor konden de boeren toch zaaien. Tot het einde van de zaaitijd (juli) werd er nog hard gewerkt om zoveel mogelijk zaad in de grond te krijgen.

Terug naar school!
Maandenlang konden zo’n 2.6 miljoen kinderen in Sierra Leone niet naar school, maar volgden ze thuisonderwijs. Inmiddels is er goed nieuws! De scholen openden op 5 oktober hun deuren. De overheid is voorzichtig, want de coronapandemie is nog niet voorbij. Daarom wordt er op school extra gelet op de hygiëne.

De coronapandemie had een grote invloed op de lokale economie in Sierra Leone. Veel ouders verloren hun baan, waardoor ze nauwelijks geld hadden voor een dagelijkse maaltijd. Onze partnerorganisatie EFSL deelde daarom naast lesmateriaal ook voedselpakketten uit. Dit zorgde voor blijdschap en dankbaarheid in de gezinnen. Een ouder laat weten: “Wij zijn EFSL en Woord en Daad enorm dankbaar voor alles wat zij doen voor onze kinderen en de families. Wij zullen blijven bidden dat God hun werk zegent.”

/ SPONSOR EEN KIND UIT DIT LAND *

*) worden er geen kinderen getoond? Dan zijn er op dit moment geen kinderen in dit land die een sponsorouder zoeken.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring