Vezels voor de Toekomst – Mediatheek

Vezels voor de Toekomst breidt uit naar Samar: 4 vragen

In 2020 startte Vezels voor de Toekomst op Mindanao. Met dit project ondersteunen we duizenden abacaboeren. Dit jaar voegden we kleinschalige boeren op Oost-Samar toe aan het project. Jun Pascual (projectcoördinator van partnerorganisatie AMG) vertelt over deze uitbreiding en hoe we de gemeenschap betrekken in het project op Oost-Samar. Lees verder

Video’s

Vezels voor de Toekomst – reportage

Antonio’s erfenis

Artikelen

Vezels voor de Toekomst breidt uit naar Samar: 4 vragen

In 2020 startte Vezels voor de Toekomst op Mindanao. Met dit project ondersteunen we duizenden abacaboeren. Dit jaar voegden we kleinschalige boeren op Oost-Samar toe aan het project. Jun Pascual (projectcoördinator van partnerorganisatie AMG) vertelt over deze uitbreiding en hoe we de gemeenschap betrekken in het project op Oost-Samar.
25 juli 2022/door Rudolf Mulderij

Column | Het veld in!

‘Je staat nog op geluid dempen’, ‘de internetconnectie is erg zwak, kan je dat herhalen?’, en ‘kan iedereen mijn gedeelde scherm zien’? Zomaar wat clichés die ik in de afgelopen coronatijd zeer regelmatig langs heb horen komen in een Microsoft Teams of Skype meeting.
15 juli 2022/door Ton Put

Officiële start Vezels voor de Toekomst

Na een groot aantal online meetings in de afgelopen twee jaar, konden de partners van Vezels voor de Toekomst eind april voor het eerst samenkomen. In Davao werd het project, dat inmiddels al twee jaar loopt, alsnog officieel gestart. Door de coronapandemie is dit moment uitgesteld. Een mooie gelegenheid om de partners, soms voor het eerst, in levende lijve te ontmoeten.
1 juni 2022/door Rudolf Mulderij

De vezels voor de toekomst

Een paar nieuwsgierige kinderen staan aan de rand van het afdak te kijken, een jongetje speelt met de ‘draden’ die over een touw hangen. Onder het afdak trekt een man witte repen door een stampende machine waarmee hij de ‘draden’ maakt. Op een afstandje kijkt de oude Antonio Eskelona toe. De ‘draden’ zijn abacavezels, één van de sterkste natuurlijke vezels. Deze vezels hebben toekomst, weet Antonio.
22 februari 2022/door Ton Put

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer