Het werk gaat door!

Banen en opleidingen in crisistijd

/ IMPACT CORONA

EMELINA CASTRO SUAREZ

eigenaresse naaiatelier Jireth

 woont in Soacha, Colombia

5 mensen afhankelijk van haar inkomen

Even bellen met: Peter van Brussel, voorzitter comité Goeree-Overflakkee

Samenwerking is waardevol

Jullie hielden een wandeltocht in Middelharnis, in samenwerking met de…
27 september 2022/door Ton Put

Waarom deze familie hun houten huis gebruikte als brandhout

Stukje bij beetje verdween het huis. Het was ooit gebouwd met goede intenties. Eén van de armste gezinnen in het gebied was uitgekozen: zij kregen een nieuw houten huis!
26 september 2022/door Hannah Neele

Joanne: ‘Alle kinderen in deze wereld hebben recht op goed onderwijs’

Joanne Verheij (25) vaart samen met haar man Matteo op hun binnenvaartschip door Nederland, Duitsland en België. Voor het leven aan boord, zegde ze haar baan in het basisonderwijs op en besloot ze Ukkeplukje op te richten. ‘Nadat we getrouwd waren zochten we een mooie manier om bij te dragen aan goede doelen. Zo kwamen we ook terecht bij Woord en Daad. We vinden het heel belangrijk om een organisatie te ondersteunen die in het onderwijs Gods Woord verspreidt. Daarnaast hebben wij het hier in Nederland zo goed, dat het onze taak is om onze zegeningen te delen met anderen die het minder hebben.’
23 september 2022/door Erika Levering

Woord en Daad-winkel Krimpenerwaard is er voor iedereen

Heel even ontmoeten hun ogen elkaar. Willemieke steekt haar duim op. ‘Goed gedaan!’ Glunderend buigt Celina zich weer over de kassa. Hulphond Roos ligt rustig aan haar voeten. Werk geeft voldoening, maar niet voor iedereen liggen de banen voor het oprapen. Zo blijkt het in Sri Lanka voor veel jongeren moeilijk om werk te vinden. Ook in Nederland vallen mensen om allerlei redenen buiten de boot. Woord en Daad winkel Krimpenerwaard zet zich juist voor déze mensen in. Ver weg, maar ook heel dichtbij.
22 september 2022/door Henriët Roseboom

Samen naar school: sponsorloop in Nieuwland brengt ruim 3400 euro op

De leerlingen van basisschool het Fundament in Nieuwland zetten hun beste beentje voor. Letterlijk! Na een presentatie op 1 september door Ineke Brand, scholenvoorlichter van Woord en Daad, leerden de kinderen veel over het land en de leefwereld van de twee sponsorkinderen die zij steunen. Daarna gingen ze aan de slag.
21 september 2022/door Henriët Roseboom

Wereldwijd nemen overheden noodgedwongen drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De maatregelen hebben grote gevolgen voor de economieën in deze landen. Job Booster ondersteunde de afgelopen jaren honderden jongeren met het starten van een onderneming. Betekent een lockdown het einde van deze startups? Nee, de ondernemende jongeren zien kansen om zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. De Job Booster teams gaan door om de jonge ondernemers te adviseren en te ondersteunen tijdens deze crisis en als de situatie weer normaal is staan we klaar om samen met jonge ondernemers de economie weer op te bouwen.

/ DOEL

OPLEIDING EN TRAINING

Vakinhoudelijke kennis en sociale vaardigheden

AANSLUITING OP DE ARBEIDSMARKT

Betere aansluiting tussen vakopleidingen en bedrijven

ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS

Ondersteuning en support aan startende ondernemers

JONGEREN
AAN EEN BAAN

Werkzoekende jongeren aan het werk helpen

/ ACHTERGROND

WERK IN UITVOERING

Duizenden jongeren startten vorig jaar een onderneming. Job Booster ondersteunde hen met het schrijven van een businessplan, marktonderzoek doen en aan de slag te gaan. De eerste omzet werd geboekt. Misschien werd er al gedroomd over groei. Tot het coronavirus in enkele weken tijd de wereld stilzette. Colombia ging, net als veel andere landen, in lockdown. Einde van de startup?

Job Booster steunt deze jonge ondernemers met de nieuwe uitdaging die op ze afkomt. Aanpassingsvermogen en creativiteit zijn nodig zolang de lockdown duurt. Hoewel doelstellingen zijn bijgesteld en de uitbraak ook impact heeft op het aantal jongeren dat we kunnen ondersteunen, stopt het werk niet. Als de corona-crisis voorbij is, wacht een grote economische uitdaging. Goede vakmensen en ambitieuze ondernemers zijn dan nodig om het economisch herstel aan te jagen. Samen verbonden, juist nu!

/ AANPAK

OPLEIDING EN TRAINING

Naast vakinhoudelijke kennis investeren we in de ‘soft skills’ van jongeren. Denk hierbij aan communiceren, integer zijn, discipline, en andere essentiële eigenschappen om een baan te behouden. We bieden de training ook aan bedrijven aan, zodat zij kunnen investeren in het behoud van personeel.

Impact corona: vakscholen zijn gesloten, maar de partners laten de lessen zoveel mogelijk online doorgaan. Daardoor kan het onderwijs doorgaan en staan er nieuwe vakmensen klaar als de crisis achter de rug is

AANSLUITING OP DE ARBEIDSMARKT

Na de studie is het vinden van een baan een uitdaging. Op verschillende manieren begeleiden we de jongeren naar werk. Hiervoor worden bijvoorbeeld uitzendbureaus ingeschakeld. Voor alleenstaande moeders zoeken we een werkplek dichtbij huis.

Impact corona: het opbouwen van een netwerk van bedrijven en organisaties gaat onverminderd door. Bedrijfsbezoeken zijn niet mogelijk, maar via telefoon, email en andere online tools blijven we het netwerk verstevigen en uitbouwen.

ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS

Jongeren en alleenstaande moeders met ondernemersambities helpen we met de eerste stappen, zoals businessplannen schrijven en connecties maken voor financiering. Met groeiende bedrijfjes kijken we hoe zij zelf mensen aan kunnen nemen. Op die manier creëren deze bedrijfjes werk voor anderen.

Impact corona: startende ondernemers worden hard getroffen en zolang de lockdown duurt is er weinig ondersteuning die Job Booster kan bieden. Als de crisis voorbij is staan we klaar om de ondernemers bij te staan waar nodig.

/ MEEDOEN – STEUN COLOMBIAANSE JONGEREN
11

Training en support voor 1 startende ondernemer (per maand)

25

Arbeidsbemiddeling voor 1 persoon (per maand)

288

Training voor bedrijfsontwikkeling (per bedrijfseenheid)

Of steun ons via een Tikkie
en deel ‘m daarna binnen je netwerk!

Hartelijk bedankt voor uw steun!

WOORD EN DAAD:

Heeft meer dan 60.500 betrokken donateurs

Werkt samen met 36 partnerorganisaties

Werkt aan 7 thema’s

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer