Bouw nieuw opvangcentrum | augustus-oktober 2022

Werkzaamheden vertraagd door regenval

In de maanden augustus tot en met oktober 2022 kreeg het nieuwe opvangcentrum echt vorm. De muren werden gepleisterd en de kozijnen en lokalen geverfd. De hevige regenval maakte het in augustus en oktober moeilijk om het bouwterrein te betreden, daarom werd de bouw tijdelijk stilgelegd. Zodra het water wat zakte, werd er hard doorgewerkt!

September 2022: pleistering en verf

In september werden de binnen- en buitenmuren van de begane grond gepleisterd en kreeg alles een mooi likje verf. De vloeren werden afgemaakt en alle elektra voor de lampen en airco werd aangelegd.

Het klaslokaal onderging nog een aantal aanpassingen ten opzichte van de originele bouwtekeningen. Bouwcoördinator Sadrack vertelt: ‘We hebben de ramen met balustrades van steen vervangen door metalen ramen. Met metalen ramen zullen de kinderen geen last hebben van kou en mist. De stenen balustrades op de veranda hebben we ook weggehaald, omdat dit de natuurlijke lichtinval beperkte.’ In Tsjaad valt regelmatig de stroom uit, dus het is belangrijk dat er dan op een andere manier licht in de klaslokalen kan komen. Deze wijzigingen hebben geen financiële gevolgen voor het bouwbudget.

Oktober 2022: in gebruik name opvangcentrum uitgesteld

Eind oktober waren er in N’Djamena grote demonstraties tegen de regering. De bevolking de straat op, wat voor veel onrust zorgde. Tegelijkertijd stonden delen van de stad onder water na zware regenval. De onrust en overstromingen zorgden ervoor dat de bouw vertraging opliep. De kinderen zullen daarom later dan gepland overgaan naar het nieuwe opvangcentrum, namelijk vanaf januari in plaats van oktober. Ondanks de omstandigheden zetten de bouwvakkers hun schouders eronder, en werkten ze door waar dat kon.

Deze maand was het pleisterwerk van de slaapzaal aan de beurt. Daarnaast werden de ramen van de begane grond geverfd en geplaatst. Ook werd er gestart met de aanleg van de riolering.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring