Bouw nieuw opvangcentrum | maart-april 2022

Bouw van de muren

In maart en april 2022 werd er hard doorgewerkt aan de bouw van het nieuwe opvangcentrum in Tsjaad. De eerste bouwfase (twee maanden funderingswerk) werd afgerond en er werd een start gemaakt met de bouw van de muren.

Afronding van de fundering

In maart werd de laatste hand gelegd aan de fundering van het nieuwe opvangcentrum in Tsjaad. Er was wat vertraging in het aanleveren van gravel, maar dit ging gelukkig niet ten koste van de voortgang van de bouw.

De eerste muren

In april gingen de bouwvakkers aan de slag met de vloerbalken van het klaslokaal. Ook werden de muren van de klaslokalen en slaapzalen op de begane grond zichtbaar. Een mooie stap richting een nieuw opvangcentrum voor straatkinderen in Tsjaad! In totaal werkt zo’n 60 man mee aan de bouw van het opvangcentrum: van  loodgieters tot elektriciens, en van bekistingwerkers tot staafbuigers.

Start met de fundering

Op maandag 31 mei 2022 was het dan zover: de bouw ging van start! De grond werd uitgegraven, er werden funderingsblokken geplaatst en er werd gestart met het staalwerk. Bouwvakkers gingen daarnaast aan de slag met de betonblokken. Iedere woensdag en zaterdag vergaderen de bouwvakkers met onze partnerorganisatie om de voortgang van het bouwproject te bespreken en afspraken te maken voor de komende week.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer