Projectupdate Hope for Justice | Juni 2022

In de zes Lighthouses van onze partnerorganisatie Hope for Justice vinden kinderen een veilig thuis. Na een leven op straat, ontvangen ze hier onderdak, maaltijden, kleding, medische zorg, begeleiding en onderwijs. Samen met de medewerkers wordt stap voor stap gekeken hoe deze kinderen weer kunnen terugkeren naar hun ouders of een gastgezin. We zijn dankbaar dat ook de afgelopen maanden 83 kinderen konden terugkeren!

In deze rapportage leest u over de activiteiten die tussen juli en december 2021 hebben plaats gevonden. Ook leest u het verhaal van Galcha. Hartelijk dank voor uw steun!

‘Een vriend vertelde me dat er veel geld en werk in de stad is’

De 13-jarige Galcha komt uit Wolaita, een regio in het zuiden van Ethiopië. Hij groeit op met zijn vader, moeder en broers met wie hij een goede band heeft. Het gezin woont op het platteland en is arm, daarom helpt Galcha al van jongs af aan met verschillende huishoudelijke taken. Toch besluit Galcha op een dag weg te gaan. Een keuze die zijn leven verandert.

Galcha: ‘Een vriend uit de buurt vertelde me dat er veel geld en werk in de stad Sodo is en dat ik daar heel rijk zou worden.’ Galcha droomt van een beter leven, daarom besluit hij naar Sodo te gaan. Eenmaal daar blijkt echter dat geld verdienen moeilijk is. ‘Ik ging aan de slag in een theehuis, maar ik kreeg zo weinig uitbetaald dat ik niet elke dag te eten had.’

Na verschillende omzwervingen komt Galcha in contact met onze partnerorganisatie Hope for Justice. Uiteindelijk wordt hij herenigd met zijn ouders. Een emotioneel weerzien!

Resultaten juli-december 2021

83

kinderen werden herenigd met hun familie

3.000

Birr ontvangen de 83 gezinnen om een eigen bedrijfje te starten

74

kinderen worden gered van de straat en vinden een veilige plek in het opvangcentrum

90

mensen getraind om lifeskill lessen te geven op scholen en aandacht voor uitbuiting te vragen in de dorpen

15.676

mensen deden mee aan bijeenkomsten die de bestaande normen rondom kinderuitbuiting veranderen

Een nieuw begin

Tussen juli en december 2021 konden 83 kinderen terugkeren naar hun familie. Voordat zo’n hereniging plaatsvindt, ontvangen de ouders eerst een aantal trainingssessies van onze partner Hope for Justice. Hier leren ze hoe ze goed voor hun gezin kunnen zorgen, maar ze ontvangen ook een startkapitaal vaan 3.000 birr waarmee ze een eigen bedrijfje kunnen beginnen. Dit startkapitaal helpt de gezinnen om economisch sterker te worden en dat voorkomt dat de kinderen opnieuw in een situatie van uitbuiting terecht komen. Daarnaast kunnen de kinderen door dit geld naar school, waar ze verder kunnen werken aan hun toekomst. Hope for Justice zorgt voor de nodige schoolmaterialen en kleding. Onze partnerorganisatie houdt ook na de re-integratie contact met de gezinnen, en bieden extra begeleiding wanneer dat nodig is.

Leuke activiteiten en ontspanning

In december vierden de kinderen het Kerstfeest en Oud en Nieuw. Dit waren feestelijke dagen waarop de kinderen hun talenten konden laten zien. Er werd bijvoorbeeld gezongen, maar ook gedichten werden voorgelezen.

Iedere week is er een markt in het opvangcentrum. De kinderen kunnen dan hun verdiende munten inwisselen voor een ketting, haarelastiekje, schrift of een van de vele andere artikelen. Deze munten ontvangen de kinderen wanneer ze goed hun best hebben gedaan in het onderwijs of goed gedrag hebben vertoond. Zo worden de kinderen gestimuleerd om te werken aan hun toekomst.

Hartelijk dank voor uw steun!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring