fbpx

Onderwijs

Leren voor het leven!

Onderwijs staat aan de basis van ieders ontwikkeling als mens. Maar het gaat er niet alleen om dat de kinderen naar school gaan. Het onderwijs moet ook van goede kwaliteit zijn. Voor Woord en Daad staat het kind altijd centraal. Maar de school, gemeenschap én de samenleving zijn bepalend in wat het kind meekrijgt. Daarom werkt Woord en Daad op diverse terreinen en met diverse partners aan kwaliteit van christelijk onderwijs. Samen sterk, zodat steeds meer kinderen uitgroeien tot zelfstandige volwassenen.

30.200

kinderen ontvangen christelijk onderwijs

16.200

docenten en schooldirecteuren worden getraind

13.000

kwetsbare families ontvangen trainingen om zelfstandiger te worden

INCE: goed, christelijk onderwijs

Om het onderwijs blijvend en op grote schaal te verbeteren, moeten we het hele onderwijssysteem aanpakken. Via het International Network for Christian Education (INCE) werkt Woord en Daad daarom op verschillende niveaus om wereldwijd het onderwijs blijvend te verbeteren.

INCE werkt met vier pijlers:

  1. Opleiding van docenten
  2. Onderwijsadviesdiensten
  3. Netwerken van scholen
  4. Lobby voor beter onderwijs

Draagt u ook bij aan goed, christelijk onderwijs wereldwijd?

Sponsorprogramma

Via ons sponsorprogramma ontvangen zo’n 30.000 kinderen christelijk onderwijs van goede kwaliteit, maaltijden en toegang tot gezondheidszorg. Met de steun van sponsors streven we naar duurzame verandering voor kinderen en jongeren, maar ook voor hun families die via bijeenkomsten en workshops worden betrokken bij het onderwijs. Zo werken we samen aan een hoopvolle toekomst!

Onderwijs voor extra kwetsbare kinderen

Elk kind verdient de kans op onderwijs. Toch zijn er wereldwijd miljoenen kinderen die gevangen zitten in een systeem van moderne slavernij. Bijvoorbeeld in Haïti, waar kinderen als huisslaaf werken. Of op de Filipijnen, waar seksueel misbruik er voor zorgt dat kinderen niet naar school kunnen. Woord en Daad zet zich in voor deze kwetsbare kinderen en wil door samenwerking met verschillende partners de keten van uitbuiting, misbruik en kinderarbeid doorbreken!

…of geef voor goed, christelijk onderwijs

Uw gift wordt binnen dit expertise-gebied ingezet waar dat het meest nodig is.

‘Ik zie de kinderen van mijn klas in allerlei opzichten groeien’

Astrid Irlanda Xicay,
docente uit Guatemala

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen